WUR+start+proef+over+veiligheid+zeewier+in+rundveevoer
Nieuws
© Pixabay

WUR start proef over veiligheid zeewier in rundveevoer

Is zeewier veilig in te zetten in melkveevoeding? Om daar achter te komen, start Wageningen University & Research (WUR) van 2021 tot en met 2025 een onderzoek. Bij deze Publiek Private Samenwerking (PPS) kunnen ook bedrijven hieraan deelnemen.

Zeewier krijgt veel aandacht als veevoergrondstof. Er is veel onderzoek naar, ook binnen Wageningen. Het is mogelijk geschikt als circulaire eiwitbron, kan bijdragen aan methaanreductie en kan mogelijk de gezondheid van het vee bevorderen. Er is echter nauwelijks onderzoek naar de veiligheid van het gebruik van zeewier voor melkkoeien en de mensen die ermee werken.

Ook is er nog veel onduidelijk over het effect van zeewier op melk en vlees en het milieu. Het onderzoek moet objectieve informatie opleveren over hoe zeewier op een positieve manier inzetbaar is als veevoer voor rundvee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer