Van+Dam+vindt+zeewier+lekker+en+makkelijk+te+bereiden
Nieuws
© RijksoverheidValerie Kuypers

Van Dam vindt zeewier lekker en makkelijk te bereiden

Zeewier is volgens staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) de groente van de toekomst: duurzaam en gezond. 'Veel mensen weten nog niet dat zeewier niet alleen lekker is, maar ook makkelijk te bereiden.'

Van Dam gaf woensdag op Scheveningen het startschot voor het innovatieprogramma Seaweed for Food and Feed. Daarmee wordt de komende jaren geïnvesteerd in duurzame teelt van zeewier. Dat moet het geschikt maken voor humane consumptie en diervoeder als plantaardige eiwitbron.

Vanuit de Voedselagenda van het kabinet is de komende vier jaar in totaal 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een duurzame zeewiersector in Nederland. Het zeewierprogramma sluit aan bij de inzet van het kabinet om de beschikbaarheid en aantrekkelijkheid van plantaardige producten, zoals zeewier, te verhogen.

Seawharma

Tijdens oogstfeest 'Buitengewoon Zeewier' van Stichting Noordzeeboerderij werd de eerste oogst door de staatssecretaris aan land gebracht. Samen met Mark Kulsdom van The Dutch Weed burger verwerkte Van Dam het zeewier vervolgens tot het nieuwe voedselproduct Seawharma.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer