Van Dam vindt zeewier lekker en makkelijk te bereiden

Zeewier is volgens staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) de groente van de toekomst: duurzaam en gezond. 'Veel mensen weten nog niet dat zeewier niet alleen lekker is, maar ook makkelijk te bereiden.'

Van+Dam+vindt+zeewier+lekker+en+makkelijk+te+bereiden
© RijksoverheidValerie Kuypers

Van Dam gaf woensdag op Scheveningen het startschot voor het innovatieprogramma Seaweed for Food and Feed. Daarmee wordt de komende jaren geïnvesteerd in duurzame teelt van zeewier. Dat moet het geschikt maken voor humane consumptie en diervoeder als plantaardige eiwitbron.

Vanuit de Voedselagenda van het kabinet is de komende vier jaar in totaal 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een duurzame zeewiersector in Nederland. Het zeewierprogramma sluit aan bij de inzet van het kabinet om de beschikbaarheid en aantrekkelijkheid van plantaardige producten, zoals zeewier, te verhogen.

Seawharma

Tijdens oogstfeest 'Buitengewoon Zeewier' van Stichting Noordzeeboerderij werd de eerste oogst door de staatssecretaris aan land gebracht. Samen met Mark Kulsdom van The Dutch Weed burger verwerkte Van Dam het zeewier vervolgens tot het nieuwe voedselproduct Seawharma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer