Dirk%2DSiert+Schoonman+voorgedragen+als+dijkgraaf
Nieuws
© Evert van der Worp

Dirk-Siert Schoonman voorgedragen als dijkgraaf

Oud-LTO Noord-bestuurder Dirk-Siert Schoonman is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Drents Overijsselse Delta. Schoonman volgt daarmee de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op.

Schoonman is heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Lange tijd is hij melkveehouder geweest.

'Sinds 2015 ben ik bestuurlijk actief in de waterwereld. Fantastisch hoe waterschappen steeds zichtbaarder zijn geworden door de grote opgaven, zoals aanpassing aan de gevolgen van de klimaatsverandering. Een opgave waar ook het werkgebied van WDODelta voor staat', geeft Schoonman aan. In de afgelopen periode nam Piet Zoon, voormalig burgemeester in onder meer Hattem en Raalte, de functie van dijkgraaf waar.

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer