Waterschap+maait+watergangen+eerder
Nieuws
© Koos van der Spek

Waterschap maait watergangen eerder

Waterschap Drents Overijsselse Delta maait een aantal watergangen eerder vanwege de hoge temperaturen en start van het groeiseizoen. Er is behoefte aan meer wateraanvoer om het gewenste waterpeil te kunnen handhaven. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

Er staat op diverse plekken volgens het waterschap al behoorlijk wat begroeiing in de watergangen. Het maaien van de waterbodems van sloten, weteringen en kanalen gebeurt een stuk eerder dan normaal. Normaal gesproken voert het waterschap deze werkzaamheden uit vanaf 1 juni. Het gaat voornamelijk om watergangen in de regio Oudleusen, Broekland en Lemelerveld.

Bij het maaien is het waterschap wel gebonden aan een aantal voorzorgsmaatregelen, volgens de Wet natuurbescherming. Een van de voorzorgsmaatregelen is het niet storen van broedende vogels, paaiende vissen en amfibieën die eitjes afzetten en het ontzien van beschermde planten. Ook laat het waterschap 50 procent van de begroeiing staan in deze periode. De oever wordt niet gemaaid, alleen het zogenoemde doorstroomprofiel.

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer