Michelin+recyclet+banden+voor+eigen+grondstoffen
Nieuws
© Michelin

Michelin recyclet banden voor eigen grondstoffen

Bandenfabrikant Michelin krijgt meer grip op het recyclen van banden. Samen met partner Enviro wordt een fabriek gebouwd. Ook ontwikkelen ze samen een innovatieve technologie.

Michelin is een van 's werelds grootste bandenfabrikanten en is een bedrijf dat wil verduurzamen. Het is dan ook een logische stap om te kijken naar het recyclen van banden. Michelin nam op 15 april 20 procent van de aandelen over van het Zweedse bedrijf Enviro. Het gaat om een bedrag van circa 3 miljoen euro. Michelin is daarmee de grootste aandeelhouder.

Enviro heeft een technologie ontwikkeld waarmee tijdens een pyrolyseproces de chemische compositie en de fysieke fase van het materiaal van een band kan worden aangepast met een minimaal verbruik van energie.

Met deze techniek is het mogelijk om hoogwaardige producten te verkrijgen, zoals teruggewonnen roet, pyrolyse-olie, staal en gas. Het zijn producten die opnieuw in het productieproces van verschillende industriële sectoren zijn te gebruiken.

1 miljard versleten banden

Recycling is belangrijk voor de bandenindustrie en de afnemers, want het gaat jaarlijks om ongeveer 1 miljard versleten banden. Michelin en Enviro hebben de intentie om samen een fabriek te bouwen. Het plan is om in de loop van dit jaar een definitieve overeenkomst te sluiten.

Waar de fabriek komt te staan, is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer