John Deere en Michelin zoeken beste trekkerchauffeur

John Deere en Michelin organiseren opnieuw de European Drivers' Championship in juni 2017. Zestien chauffeurs uit heel Europa zullen hun vaardigheden bewijzen.

John+Deere+en+Michelin+zoeken+beste+trekkerchauffeur
© Eigen Foto

De chauffeurs gaan de nieuwe 6250R trekker van John Deere besturen op het Michelin-onderzoekcircuit in Clermont-Ferrand, Frankrijk. De deelnemers zijn de eerste klanten ter wereld die de 6250R onder werkelijke omstandigheden besturen.

Inschrijven kan nog steeds via www.lightstrongsmart.com. Alle geüploade foto's kunnen door contacten op sociale media gewaardeerd worden met een 'vind ik leuk'. De zestien kandidaten met de meeste 'vind ik leuks' worden uitgenodigd in het technologiecentrum en op het testcircuit van Michelin om hun thuisland te vertegenwoordigen tijdens de European Drivers' Championship.

Het onderzoekcircuit is één van de grootste ter wereld en heeft negentien testcircuits met een totale lengte van 41 kilometer. Acht nieuwe John Deere 6250R trekkers, uitgerust met de nieuwe CommandPRO-joystick, zijn beschikbaar voor de wedstrijd. De trekkers hebben een maximaal vermogen van 300 pk. Ze zijn uitgerust met Michelin-banden en een Joskin-aanhanger met tandemassen van 29 ton trekken.

Rijstrategie

Aan het begin van de wedstrijd selecteert elke chauffeur zijn of haar eigen rijstrategie en bepaalt hij of zij de juiste trekkerinstellingen alsook de meest geschikte bandendruk. De deelnemers moeten vervolgens een veld- en wegparcours afleggen, dat zij zo snel mogelijk moeten passeren waarbij zij rekening houden met brandstofverbruik en mogelijke bodemverdichting.

Bij de wedstrijd gaat het niet alleen maar om snelheid, maar ook om de beste en meest efficiënte rijstrategie. Elke bestuurder wordt beoordeeld op zijn of haar prestaties in de volgende categorieën: snelheid, brandstofefficiëntie, bodemverdichting en rijvaardigheden.

Geld besparen

Met deze wedstrijd wil John Deere laten zien dat goed getrainde chauffeurs de prestatie van hun trekkers kunnen verbeteren. De resultaten laten zien hoe de bestuurder tijd en geld kan besparen met de juiste machine-instellingen en door de juiste beslissingen te nemen.

Banden spelen tevens een belangrijke rol bij de algehele prestatie van de trekker. Afhankelijk van de belasting, snelheid en interne bandendruk kan worden bespaard op brandstof en tevens kan de bodemdruk en de slijtage van banden worden gereduceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer