Michelin+produceert+mondkapjes+en+gezichtsmaskers
Nieuws
© Michelin

Michelin produceert mondkapjes en gezichtsmaskers

De Franse autobandenfabrikant Michelin mobiliseert zich op alle fronten voor de productie van mondkapjes en gezichtsmaskers. Tien fabrieken in Europa beginnen deze maand met produceren.

Sinds het begin van de coronacrisis is wereldwijd een race tegen de klok gaande om het aantal beschikbare mondkapjes wereldwijd te vergroten. Met de productie van mondkapjes en gezichtsmaskers wil Michelin actief bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen het coronavirus.


Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondkapjes van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. In Europa zijn tien locaties geselecteerd. De Europese capaciteit wordt de komende weken uitgebreid dankzij de implementatie van vergelijkbare initiatieven in Noord-Amerika.

Herbruikbaar mondkapje

Bovendien werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar mondkapje te ontwikkelen. Dit FMP1- of FMP2-mondkapje kan tot honderd keer worden gebruikt dankzij vijf wasbare en verwisselbare filters. Op dit moment wordt een eerste serie van vijfduizend stuks van het prototype geproduceerd.

Op verzoek van verscheidene Franse ziekenhuizen is Michelin ook begonnen met de productie van steriliseerbare polycarbonaat gezichtsmaskers voor gebruik door medisch personeel. Vanaf volgende week coördineert het bedrijf de uitbestede productie van tienduizend gelaatsschermen.


Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer