Inzaai+suikerbieten+komt+voorzichtig+op+gang
Nieuws
© Twan Wiermans

Inzaai suikerbieten komt voorzichtig op gang

De eerste ruim 300 hectare suikerbieten zijn de afgelopen week gezaaid in Nederland.

Volgens de cijfers van bietenstatistiek van Suiker Unie is 0,4 procent van het areaal ingezaaid. Uitgaande van een verwacht areaal van 83.500 hectare, gaat het waarschijnlijk om iets meer dan 300 hectare.

Suiker Unie meldde vorige week al dat op 18 maart het eerste perceel suikerbieten is gezaaid. De inzaai vindt vooral plaats op de lichtere gronden in Zeeland, West-Brabant en Oost-Brabant.De eerste suikerbieten werden in 2019 eind februari al gezaaid. Maar ook toen startten de echte voorjaarswerkzaamheden pas eind maart op grote schaal. De gemiddelde inzaaidatum kwam vorig jaar uiteindelijk uit op 7 april. Dat is in de buurt van het meerjarig gemiddelde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer