Suikerraffinaderij+gaat+desinfecterende+gel+produceren
Nieuws
© Twan Wiermans

Suikerraffinaderij gaat desinfecterende gel produceren

De Tiense Suikerraffinaderij en haar Belgische partners van de Südzucker-groep zetten zich in om België te helpen in de strijd tegen de coronacrisis. Ze gaan desinfecterende gel produceren.

De fabrieken van de Tiense Suikerraffinaderij draaien al op volle capaciteit om suiker te produceren en te verpakken, aangezien de vraag ernaar sinds het begin van de crisis is geëxplodeerd. Vanaf maandag zal het bedrijf bovendien ook desinfecterende gel produceren.

'Onze teams hebben de afgelopen dagen enorm hard gewerkt en de tests zijn overtuigend: vanaf maandagochtend produceren we desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten', zegt Guy Paternoster, CEO van de Tiense Suikerraffinaderij.

Gratis levering aan ziekenhuizen

De eerste 2.000 liter wordt aan het eind van de dag gebotteld. De desinfecterende gel, waarvan het productievolume geleidelijk aan zal toenemen, wordt gratis geleverd naargelang de behoeften van de overheid.

Vanaf maandagochtend produceren we desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten

Guy Paternoster, CEO Tiense Suikerraffinaderij

'We zijn al benaderd door ziekenhuizen uit de regio Tienen en door de stad Wanze voor hun ouderentehuizen', laat een woordvoerder van de raffinaderij weten. 'We zullen deze gel ook gebruiken om onze medewerkers te beschermen', vult Paternoster aan.

Productiecapaciteit verdubbelen

'Zoals in de hele agrovoedingsindustrie werken onze medewerkers er hard aan om aan de behoeften van de consument tegemoet te komen. Hun veiligheid en gezondheid is onze hoogste prioriteit', zegt de CEO.

In eerste instantie wordt de desinfecterende gel geproduceerd in Wanze. De Tiense Suikerraffinaderij hoopt de productiecapaciteit te kunnen verdubbelen zodra de overheid het licht op groen zet voor haar locatie in Oostkamp in West-Vlaanderen.

Andere Europese dochterondernemingen van de Südzucker-groep, waar Tiense Suikerraffinaderij en BioWanze deel van uitmaken, hebben de afgelopen dagen ook besloten om een deel van het ethanol dat in principe bestemd is voor de productie van agrobrandstoffen, prioritair te gaan gebruiken voor de productie van de desinfecterende gel.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer