Inzaai+eerste+suikerbieten+op+de+lichte+gronden
Nieuws
© Twan Wiermans

Inzaai eerste suikerbieten op de lichte gronden

In het zuidoosten van Nederland zijn de eerste suikerbieten inmiddels gezaaid, meldt de agrarische dienst van Suiker Unie.

De suikerfabrikant verwacht dat op hogere lichte gronden deze week meer percelen met suikerbieten zullen worden ingezaaid. Voor veel gebieden is het echter nog te nat om het land op te gaan. Volgens Suiker Unie is de bodemstructuur op de akkerbouwbedrijven gemiddeld matig.

De slechte oogstomstandigheden in 2019 en de natte winter met uitblijven van vorst maken dat het landwerk nu een flinke achterstand oploopt. Suiker Unie verwacht dat de gemiddelde zaaidatum voor de suikerbieten dit jaar aanzienlijk later zal uitkomen dan het meerjarig gemiddelde.

83.500 hectare suikerbieten

Suiker Unie meldt nog dat alle bietenzaad nu bij de telers is afgeleverd, ondanks alle beperkingen vanwege het coronavirus. De telers kunnen nog nabestellingen doen van zaaizaad als dat nodig is. Op basis van de areaalopgave is de verwachting dat het areaal dit jaar uitkomt op 83.500 hectare suikerbieten in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer