'Tuinbouw moet na coronacrisis nog bestaan'

De sierteeltsector moet er na de coronacrisis nog zijn. Dat is de belangrijkste doelstelling van het landelijke crisisteam tuinbouw en uitgangsmaterialen. Voorzitter Jaap Bond geeft in een vlog aan wat de taken van het team zijn. 'Onze taak is om ervoor te zorgen dat deze sector er straks nog is en dat kerngezonde bedrijven niet om gaan vallen door deze crisis.'

Om dat te bewerkstelligen zijn er drie werkgroepen: arbeid, logistiek en transport en financiën. Bond: 'Hoe zorgen we ervoor dat in deze sector alles doorgaat? Dus ook met oogsten en met het planten. Wij moeten zorgen dat de cyclus niet doorbroken wordt. Als over enkele maanden de coronacrisis onder controle is, moeten we wel ons product nog hebben.'

Het crisisteam heeft de hulp van iedereen nu hard nodig. 'Informeer ons als er zaken zijn die zich voordoen die we nu nog niet kunnen voorzien, meld u dan bij uw eigen organisatie. We moeten eerlijk zijn dat alles wat op ons afkomt, nieuw is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  6° / 1°
  40 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
Meer weer