Samen+door+de+coronacrisis
Column
© Dirk Hol

Samen door de coronacrisis

De enorme omvang van de coronacrisis wordt helaas steeds duidelijker. Als landbouwsector worden we niet gespaard. LTO raamt de schade op dit moment op bijna 5 miljard euro. De sierteelt, de multifunctionele landbouw en de akkerbouw krijgen nu als eerste flinke klappen.

De noodmaatregelen van het kabinet zijn goed, maar moeten snel en ruimhartig voor al onze sectoren worden uitgewerkt. En later zal waarschijnlijk meer moeten volgen.

Boeren en tuinders zijn cruciale beroepen. Daarom moet er alles aan gebeuren om u als ondernemer uw werk te kunnen laten doen. Uw problemen hierbij bespreken we met het kabinet en betrokken ministeries. We kunnen bijvoorbeeld de groei van onze gewassen niet stilzetten.

LTO werkt dan ook met man en macht om de schade te beperken en de 'Green Lanes' open te houden voor het vervoer van onze arbeidsmigranten, goederen en dieren. Er is dagelijks overleg over transport, inzet van arbeid om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en compensatie voor geleden schade op de korte en lange termijn.

Wij zetten ons ervoor in u zo goed mogelijk door deze crisis heen te loodsen

Marc Calon, voorzitter LTO Nederland

Niet alleen met de overheid in Den Haag en in Brussel met de Europese Commissie, maar ook met vakgroepen en organisaties als VNO-NCW en ketenpartijen. Wij zien dat de impact op uzelf, uw gezin en uw bedrijf groot is. Onze inzet is erop gericht u zo goed mogelijk door deze crisis heen te loodsen, zodat u kunt blijven boeren.


Dat betekent ook luisteren naar uw problemen. De regionale LTO's en Werkgeverslijn staan u met raad en daad terzijde. Laten we als buren een beetje naar elkaar omzien. Of zoals minister-president Rutte zei: 'Let een beetje op elkaar!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer