'Corona treft ook weidevogels'

Doordat minder vrijwilligers het land in trekken om weidevogelnesten te markeren, wordt het een lastig jaar voor weidevogels. Vooral de kievit, die al volop aan het broeden is, krijgt een moeilijk jaar. Aan boeren en loonwerkers wordt gevraagd extra alert te zijn.

%27Corona+treft+ook+weidevogels%27
© Johan Wissink

Dat stelt Jochem Sloothaak van Weidevogelsbescherming Brabant. Hij signaleert dat als gevolg van de coronamaatregelen het werk van de weidevogelbeschermers deels tot volledig stil is komen te liggen. Daarbij komt dat als gevolg van het droge weer percelen al volop worden bewerkt en dreigen legsels te worden ondergeploegd of uitgemaaid.

Omheen werken

Sloothaak wijst daarom op de urgentie van het beschermen van weide- en akkervogels. Hij roept daarom alle boeren en loonwerkers op om dit seizoen tijdens werkzaamheden extra alert te zijn op legsels. 'Legsels van de kievit kunnen tot enkele meters worden verlegd, maar bij legsels van andere soorten zoals scholekster, wulp of grutto zal eromheen gewerkt moeten worden', tipt hij.

Volgens hem staan vrijwilligers klaar met advies, markeerstokken en mandjes..

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer