Italiaanse televisie filmt Beter Leven in Nederland

Nederlandse deelnemers aan het Beter Leven-keurmerk verschijnen binnenkort op de Italiaanse televisie. Afgelopen weekend filmde de Italiaanse cameraploeg van journalist Sabrina Giannini daarvoor in de Achterhoek.

Centraal in de opnames staat de samenwerking tussen boeren, supermarkten en de Dierenbescherming aan meer dierenwelzijn. De Italiaanse filmploeg verbaasde zich over de Nederlandse inzet daarop en de resultaten. In één jaar tijd groeide het Beter Leven-keurmerk in de markt uit tot het grootste keurmerk.

Het is in elke supermarkt te vinden op vlees, vleeswaren, eieren en zuivel. In Italië is de situatie in de veehouderij nog heel anders. Legkippen worden nog grotendeels (meer dan 50 procent) gehouden in kooihuisvesting. Melkkoeien voor de befaamde Parmezaanse kaas hebben nauwelijks weidegang.

Indovina chi viene a cena

Het gaat om het televisieprogramma 'Indovina chi viene a cena' (Raad eens wie er komt eten) van de Italiaanse publieke omroep RAI 3. De filmploeg van Giannini bezocht het legkippenbedrijf van Roy Tomesen met vrije-uitloopkippen en twee sterren van het Beter Leven-keurmerk en Suzanne Ruesink. De dag ervoor filmde de ploeg bij de Dierenbescherming en een supermarkt van Jumbo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer