Beter Leven verdubbelt binnen vijf jaar

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming bereikt met veertig miljoen dieren die in 2020 volgens dit keurmerk worden gehouden een mijlpaal. Dit zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van een kleine vier jaar geleden. Het Beter Leven-keurmerk is al sinds 2007 op de markt.

Beter+Leven+verdubbelt+binnen+vijf+jaar
© Nieuwe Oogst

Directeur Co'tje Admiraal van de Dierenbescherming ontvangt die boodschap met gemengde gevoelens. 'Dat is heel mooi, maar we moeten ons goed realiseren dat nog altijd 92 procent van de dieren in de vee-industrie niet vallen onder de betere leefomstandigheden van ons sterrensysteem.'

Hand van de knip

Ze doet dan ook een dringend beroep op de consument om 'als je al vlees wilt eten, dat minder te doen, door te pakken en de hand van de knip te halen.'. Vandaag is de aftrap van de jaarlijkse Beter Leven week om aandacht te blijven vragen voor het Beter leven keurmerk, want dat blijkt nog steeds nodig.

Vooral bij verse kipproducten is volgens haar winst te halen: 'Vrijwel iedere supermarkt verkoopt een eigen 'huismerkkip'. Die is iets goedkoper dan de kippen met een ster van het Beter Leven keurmerk, maar beduidend minder diervriendelijk geproduceerd.'

Dierenwelzijn

In een recent verschenen rapport waarin alle verkrijgbare kippen objectief werden vergeleken op dierenwelzijn, bevestigt de Universiteit van Wageningen dat kippen onder het Beter Leven keurmerk diervriendelijker zijn geproduceerd, weet Admiraal.

'Dat geldt uiteraard voor de kip met drie sterren, maar ook voor kip met één ster in vergelijking met de huismerkkip. Ze hebben bij één ster al meer ruimte, een overdekte uitloop naar buiten en kunnen daardoor beter hun natuurlijk gedrag laten zien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer