Dierenbeschermers roepen op tot beperking transportduur

39 dierenbeschermingsorganisaties roepen de Europese Commissie middels een brandbrief op tot een beperking van de transportduur van maximaal acht uur en een verbod op veetransport naar buiten de EU. Zij vinden dit zeker tijdens de coronacrisis een must, omdat grenscontroles soms extra tijd vergen.

Dierenbeschermers+roepen+op+tot+beperking+transportduur
© René Eijsink

Volgens de dierenbeschermingsorganisaties stonden de afgelopen weken onder andere bij Polen en Bulgarije kilometerslange files vanwege aangescherpte grenscontroles in verband met de coronacrisis. Vee stond urenlang vast in de wagens en sommige dieren stierven door uitputting, stellen de organisaties.

Daarbij is het in deze situatie onmogelijk om aan de welzijnsregels, zoals verschaffen van voldoende rustpauzes en water, te voldoen, aldus de organisaties. waaronder Peta, Gaia, Compassion in World Farming (CIWF) en de Dierenbescherming.


'Terwijl iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, gaan de verre veetransporten gewoon door. Het is onverantwoord voor de dieren én de mensen om deze transporten door te laten gaan', zegt directeur Geert Laugs van CIWF Nederland. 'Het transport van levende dieren voorziet niet in een eerste levensbehoefte, dus laten we er zo snel mogelijk mee stoppen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer