NVWA%3A+geen+veetransporten+meer+naar+en+via+Polen
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

NVWA: geen veetransporten meer naar en via Polen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept de veesector op per direct geen veetransporten meer naar of via Polen uit te voeren. Bij alle Poolse grensovergangen worden sanitaire coronavirus controles uitgevoerd die zorgen voor veel vertraging.

Door de enorme wachttijden aan de Poolse grens is het dierenwelzijn in het geding, meldt de hoogste veterinaire officier (CVO) in Polen aan zijn Europese collega's. De Nederlandse CVO Christianne Bruschke noemt het verstandig gehoor te geven aan de oproep van haar Poolse collega. Tot nader order neemt de NVWA geen aanvragen voor diertransporten naar en via Polen in behandeling.

Donderdag werd bekend dat Kroatië de grenzen heeft gesloten voor buitenlands vervoer, inclusief dat van vee en grondstoffen voor de veevoerindustrie. Roemenië heeft de noodtoestand uitgeroepen, maar aangegeven dat deze niet van toepassing is op vrachtwagens met levende dieren. De Roemenen stellen aan internationale veetransporten een maximum aan de capaciteit van 3,5 ton.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer