Nog geen sprake van opheffen Russische sancties

De aankondiging van de Russische premier Mikhail Mishustin om de invoer van essentiële goederen in Rusland te versoepelen, heeft voorlopig nog geen gevolgen voor de geldende sancties op veel landbouwproducten.

Nog+geen+sprake+van+opheffen+Russische+sancties
© wikipedia

Dit stelt landbouwraad Meeuwes Brouwer op de Nederlandse ambassade in Moskou. Hij wijst erop dat Russische autoriteiten de eigen bevolking hebben laten weten dat er voldoende voorraden voedingsproducten in Rusland beschikbaar zijn. De kans op opheffing van de Russische sancties op agrarische producten acht de landbouwraad vooralsnog klein.

Premier Mishustin kondigde afgelopen week in een toespraak aan dat de invoer van essentiële goederen versoepeld gaat worden. Hij sprak over goederen die mogelijk beperkt beschikbaar zijn en niet over goederen die onder de Russische boycot van onder meer landbouwproducten uit de Europese Unie vallen.

Invoer niet verder belemmeren

De versoepeling van de invoerprocedures hebben betrekking op het verlagen van importtarieven en de verwerking van de benodigde certificaten. Volgens Rosselkhoznadzor, de Russische autoriteit voor voedselveiligheid, zijn de maatregelen noodzakelijk om de invoer van essentiële plantaardige en dierlijke producten niet verder te belemmeren.

De coronacrisis legt ook in Rusland druk op het transportsysteem. Er worden onder meer transportvluchten voor de aanvoer van voedingsproducten geannuleerd en ook functioneren internationale koeriersdiensten niet optimaal op dit moment.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer