Defensie+zet+streep+door+internationale+helikopteroefening
Nieuws
© VidiPhoto

Defensie zet streep door internationale helikopteroefening

De internationale militaire oefening Swift Blade 2020 gaat niet door vanwege de coronacrisis. De helikoptereenheden van zeven landen zouden tussen 14 april en 1 mei met vierduizend militairen in Nederland en België oefenen.

'Onze organisatie houdt zich aan de richtlijnen zoals deze door het RIVM zijn gegeven', zegt commandant Robert Adang van het Defensie Helikopter Commando. Naast de door de overheid gestelde maatregelen, kunnen militairen voorlopig niet aan alle trainingen deelnemen.

'De meeste militaire oefeningen zullen niet doorgaan, maar helemaal stil staan we niet. Kleinschalig zal er nog steeds worden getraind om onze vloot inzetbaar te houden. Onze kritische processen blijven altijd doorgang vinden', aldus Adang.

De grootschalige oefening zou waarschijnlijk de nodige overlast mee hebben gebracht voor agrarisch ondernemers in de oefengebieden. In Nieuwe Oogst van zaterdag 14 maart werd volop aandacht besteed aan de oefening en de manieren waarop Defensie tracht de overlast te beperken.

Of en wanneer de oefening alsnog gaat plaatsvinden, is momenteel niet bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer