Vleesveehouder+helpt+huisarts+aan+mondkapjes
Nieuws
© Pixabay

Vleesveehouder helpt huisarts aan mondkapjes

Vleesveehouder Wouter Hartendorf uit Santpoort-Zuid heeft dinsdagochtend mondkapjes bij zijn huisarts bezorgd. Hij kocht ze bij zijn trekkerdealer in Assendelft.

Hartendorf kwam tot de actie toen zijn huisarts Rob Bakx, werkzaam bij Medisch Centrum 't Sant in Santpoort-Noord, opriep dat hij dringend mondkapjes nodig had. 'Hij zat zonder. Ik weet dat het mechanisatiebedrijf de mondkapjes gebruikt bij het schuurwerk. Daar heb ik ze net opgehaald. We moeten elkaar helpen in deze tijd. De huisarts en zijn assistent waren er heel blij mee', zegt Hartendorf.

Wouter Hartendorf overhandigt mondkapjes aan Medisch Centrum 't Sant
Wouter Hartendorf overhandigt mondkapjes aan Medisch Centrum 't Sant © Wouter Hartendorf

Klaas Alles van Landbouwmechanisatie- en constructiebedrijf Smit en Alles in Assendelft geeft aan dat het om de laatste mondkapjes gaat die hij bij de balie had liggen voor 1,45 euro per stuk. Hij kocht onlangs meer mondkapjes in bij de groothandel dan dat hij normaal voor zijn werkzaamheden nodig heeft.

Klanten beschermen

'Corona kwam de afgelopen tijd dichterbij. Ik wil klanten beschermen die erover inzitten dat ze het virus krijgen, inspringen op de actualiteit en ik houd er iets aan over', verklaart hij.

Alles bestelde tien dozen. Daarvan nam Hartendorf de laatste twee dozen mee voor de huisarts. De trekkerdealer kijkt of hij nieuwe kan bestellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
Meer weer