Keukenhof+niet+voor+1+april+open
Nieuws
© Keukenhof

Keukenhof niet voor 1 april open

De Keukenhof in Lisse stelt de seizoensopening op 21 maart uit vanwege de noodmaatregelen rond de coronacrisis. De opening is in ieder geval niet voor 1 april.

Volgens een verklaring van de directie is het uitstel het directe gevolg van het verbod op bijeenkomsten met meer dan honderd personen. Dat werd afgelopen week ingesteld door het kabinet en geldt ook voor evenementen in de buitenlucht.

Gevolgen groot

'Wij realiseren ons dat deze maatregelen grote persoonlijke en zakelijke gevolgen hebben voor veel mensen en bedrijven die in het voorjaarsseizoen betrokken zijn bij Keukenhof en het internationaal toerisme', staat in de verklaring.

De Keukenhof zegt klaar te zijn voor een opening op 1 april, een dag nadat de huidige noodverordening afloopt, mits dat mogelijk is. De directie van het bloemenpark houdt de ontwikkelingen rond de coronacrisis nauwlettend in de gaten.

Anderhalf miljoen bezoekers

Vorig jaar bezochten in acht weken tijd anderhalf miljoen mensen de bloemententoonstelling in Lisse, onder wie veel buitenlandse toeristen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer