Smet op protest: ME aanwezig bij LNV

Boeren wilden woensdag graag met landbouwminister Carola Schouten spreken. Een groep trok daarom na het boerenprotest op de Koekamp richting het ministerie van LNV. Daar werden ze tegengehouden door de mobiele eenheid (ME).

Bestuurslid Jos Ubels van Farmers Defence Force greep de megafoon om de boeren terug te sturen. 'Helaas zijn wij niet welkom bij het ministerie. Het ministerie was wel welkom bij ons. Het lijkt ons niet verstandig dat we de boel laten escaleren. Ga daarom naar huis.'

De boeren luisterden naar de woorden en keerden om. Enkele andere mensen zochten de confrontatie. 'Dat zijn geen boeren, dit zijn andere actievoerders', meldde een van de aanwezige politieagenten.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer