Meststoffen Nederland: 'Een boer kan niet zonder kunstmest'

'Als je een hoogproductief landbouwsysteem wilt hebben, kun je niet zonder externe toevoegingen als bijvoorbeeld kunstmest', vertelt Reinier Gerrits van Meststoffen Nederland in de Haagse studio van Nieuwe Oogst TV.

Meststoffen Nederland zet zich in voor een meer circulaire benadering van het landbouwsysteem met een hoge en verantwoorde productie per hectare. 'Op die manier leveren wij een bijdrage aan een goede voedselproductie met minimale belasting voor het milieu en het klimaat', geeft Gerrits aan.

Om dat kracht bij te zetten, lanceert Meststoffen Nederland de visie Kunstmest 4.0 en een video. 'Boeren weten prima hoe het zit. Maar alle andere mensen die iets over de landbouw moeten vinden, kunnen zo de kennis tot zich nemen. Op die manier proberen we tot een gebalanceerder beeld te komen over het gebruik van kunstmest naast organische mest.'


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer