CZAV gaat nieuwe sorghumtelers begeleiden

CZAV is gevraagd om nieuwe sorghumtelers te ondersteunen in project New Babylon 3. In het startprogramma voor sorghum worden akkerbouwers en veehouders bekendgemaakt met het gewas.

CZAV+gaat+nieuwe+sorghumtelers+begeleiden
© Pieter Stokkermans

In het project 3 wordt gekeken naar hoe de Zwinregio kan bijdragen aan maatschappelijke projecten in de regio. De Zwinregio is een gebied op de grens van Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen (België) en Zeeland (Nederland). Binnen het project wordt onder meer gezocht naar nieuwe, innovatieve teelten. In de werkgroep gewasdiversificatie ligt de focus op het gewas sorghum als veevoerproduct en als vruchtwisseling in de akkerbouw.

Er is steeds meer aandacht voor nieuwe teelten of gewassen die stikstofvriendelijker zijn voor milieu en maatschappij. Sorghum heeft minder behoefte aan stikstofbemesting dan andere gewassen als mais en tarwe. Daarom wordt naar verschillende manieren gezocht om sorghum in te zetten.

Telers gezocht

CZAV staat het project bij in de vorm van teeltadvisering en -begeleiding. De coöperatie is op zoek naar vijf Zeeuws-Vlaamse telers en vijf Vlaamse telers die overwegen sorghum op te nemen in het bouwplan. Op deze manier kan een akkerbouwer of veehouder ervaring opdoen met het gewas. Het project start dit voorjaar en in mei zal voor het eerst worden gezaaid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer