Eerste trekkers in Den Haag gearriveerd

Ongeveer veertig boeren staan woensdagmorgen vroeg al met hun voertuigen in de buurt van het Malieveld in Den Haag waar later op de dag actie wordt gevoerd tegen het stikstofbeleid. John van Laarhoven uit Diessen is met een groepje van zo'n tien provinciegenoten al rond middernacht in Den Haag gearriveerd.

'We zijn zo vroeg gekomen, omdat we tijdens de actie vooraan willen staan', meldt Van Laarhoven. 'Met een aggregaat en muziek zijn we de nacht goed doorgekomen.' Naast de groep Brabanders staan er nog nog zo'n dertig boeren met hun voertuigen in de buurt van het Malieveld. 'We hebben er zin in vandaag en hopen dat er nog meer trekkers komen. Nu staan er pas tien.'

Woensdag protesteren de boeren opnieuw in de Hofstad tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De demonstratie is bij park Koekamp, tegenover station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun trekkers parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld. Van daaruit kunnen ze naar Koekamp lopen.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer