Boeren via trambaan naar Koekamp

'De politie heeft ons over de trambaan geleid', vertelt demonstrant Sjaak Christiaansen. 'Vanochtend om 2 uur zijn we uit de Achterhoek vertrokken. We zijn hier al twee keer eerder geweest en toen zijn we via de snelweg gereden.'

Dit keer zijn ze binnendoor gereden en zonder files aangekomen in Den Haag, om deel te kunnen nemen aan boerenprotest. 'We hebben ook helemaal geen tegenwerking van de politie gehad, het ging super. En het laatste stukje ging over de trambaan', zegt Christiaansen.

Demonstrant Joost Andeweg uit Alphen aan den Rijn is het met Christiaansen eens. 'We hadden berichten gehoord dat het helemaal vol stond en dat je eigenlijk niet meer bij de Koekamp kon komen. Het duurde even, maar we zijn er wel gekomen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer