CDA: 'Boeren zijn vrienden en daar kun je alles tegen zeggen'

'Ik beschouw de boeren als mijn vrienden en tegen vrienden kun je alles zeggen', zei Tweede Kamerlid Jaco Geurts woensdag na zijn toespraak op het podium tijdens het boerenprotest. Toen hij liet weten dat hij de woordkeuze van Farmers Defence Force (FDF) niet altijd passend vindt, werd hij uitgejoeld.

'Ik vind persoonlijk dat zulke dingen gezegd moeten worden. En dan loop ik daar niet voor weg.' De oproep van voorzitter Mark van den Oever van FDF om het kabinet te laten klappen, werd met gejuich ontvangen. Geurts: 'Dat hebben we duidelijk gemaakt, dat gaat niet gebeuren. Ik snap dat zulke dingen uit emotie worden geroepen, maar wij zorgen dat dit land bestuurbaar blijft.'

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer