FloraHolland+geeft+restbloemen+aan+voedselbank
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland geeft restbloemen aan voedselbank

Royal FloraHolland start een samenwerking met Voedselbank Aalsmeer om naast eten en drinken ook een bloemetje op tafel te zetten bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

De bloemenveiling wil bloemen en planten die doordraaien voor de klok hiervoor gebruiken. FloraHolland neemt deze restpartijen waar geen koper voor is, uit de handel om ze niet op de markt te laten belanden. Hiermee garandeert de veiling een stabiele prijs op de marktplaats.

Om de niet verkochte bloemen en planten een betere bestemming te geven en tegelijk een maatschappelijke bijdrage te leveren, wil de bloemenveiling een gedeelte van elke restpartij doneren aan Voedselbank Aalsmeer. De proef begint in februari en duurt drie maanden.

Bekijk meer over: