Noord%2DHolland+jaagt+op+tulpentoerist
Nieuws
© Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Noord-Holland jaagt op tulpentoerist

Met een kick-off in de tulpenkas van Siem Munster in Slootdorp start vandaag de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’.

De campagne is een initiatief van negen toonaangevende locaties en evenementen, die de krachten gebundeld hebben om bezoekers in het voorjaar een bloemrijk en gevarieerd voorjaarsprogramma aan te bieden voor regionale, nationale en internationale toeristen.

Hun doel is om vrijwel iedere toerist naar de kop van Noord-Holland te trekken. In de regio Noord-Holland Noord zijn tulpenkwekers samen goed zijn voor de jaarlijkse productie van twee miljard tulpen. Het is het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.

Belangstelling

In de afgelopen jaren is er een sterk stijgende belangstelling voor het Holland boven Amsterdam-gebied, Dagje Uit naar de tulpen boven Amsterdam stond in 2018 met stip op 1 van meest bezochte webpagina’s van Holland boven Amsterdam.

De betrokken partijen zijn: Bloemendagen Anna Paulowna, Hortus Bulborum Limmen, Bloeiend Zijpe Schagen, Kleurrijk Julianadorp, Land van Fluwel Sint Maartenszee, Poldertuin Anna Paulowna, Tulpenexcursie Slootdorp, Lentetuin Breezand, Floratuin Julianadorp en Holland boven Amsterdam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer