Waarschuwingsbord weert toerist uit bollenveld

De waarschuwingsborden die toeristen moeten weren uit bollenvelden, zijn een succes. Ze nemen de boodschap 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride' ter harte.

De Bollenstreek wordt jaarlijks letterlijk overlopen door toeristen. Om te voorkomen dat de bollen beschadigen, zijn de waarschuwingsborden geplaatst. 'We hebben de borden gezien', zeggen twee Belgische toeristen. 'We mogen hier vooraan lopen, maar niet tussen de rijen.'


Deze toeristen hebben het gesnapt. Teler Simon Pennings uit Noordwijkerhout leed vorig jaar 10.000 euro schade door de toeristen. 'Toen kwamen ze vanaf de weg en liepen ze dwars over het veld om bij een bepaalde kleur te komen. Er lag een pad van een meter breed helemaal vertrapt. Dat was voor mij het moment van het moet echt anders, want er zijn percelen die je gewoon niet af kunt zetten.'

Stukje communicatie

Pennings hing daarom dit jaar op diverse plaatsen banners met de tekst 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride'. 'Het is een stukje communicatie naar de buitenwereld en dat is beter dan alles afzetten met prikkeldraad, want dat heeft de uitstraling van een betonblok.'

'Het is een prachtig initiatief', roepen de Belgische toeristen. 'De telers steken daar heel veel werk in dus. Als wij dat kapot trappen, hebben ze dat allemaal voor niks gedaan.' Pennings is afgelopen weekend al gaan kijken of de borden hun werk doen. 'De toeristen blijven nu netjes op het kopeind. Het gaat dus al stukken beter.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer