Boerenzoon is succesvol in gamewereld

Het virtueel boeren via de game Farming Simulator is populair onder jonge boeren. Bas Beuwer uit het Gelderse Baak is een speler die het spel eigenhandig aanpast en zo zijn eigen boerderij aan het bouwen is. Inclusief de bemester van zijn vader.

Beuwer is zoon van een melkveehouder en is een zogeheten 'modder'. Hij tekende de bemester op hun erf na in de computer. Binnenkort kan hij met zijn eigen 3D-voertuig de percelen van zijn virtuele boerderij bemesten. Op het computerscherm blijkt de boerderij van Bas ergens in een fraai alpenlandschap te liggen. Daar moet de agrarische student wel om lachen. 'Het is natuurlijk een game uit Duitsland of Zwitserland. Daar zit geen decor van de Achterhoek in. Nu nog niet in ieder geval.'

Weer

 • Dinsdag
  23° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  70 %
Meer weer