Eén belang: uw belang!

Hoe langer de Haagse stikstofcrisis duurt, des te spannender het wordt. Het belangrijkste is dat boerenorganisaties samen blijven werken om sterker uit deze crisis te komen.

E%C3%A9n+belang%3A+uw+belang%21
© Maartje van Berkel

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat interne verdeeldheid altijd leidt tot mindere resultaten. Kijk maar eens naar het kabinet, waar de vier coalitiepartijen geen eenheid uitstralen. Er is zelfs geen sprake van een meerderheid in de Tweede en Eerste Kamer. Dat zie je terug in de slagkracht van Den Haag. Die is er nauwelijks en dan brokkelt het vertrouwen van de samenleving in het kabinet af. Ook dat zien we terug in de peilingen.

Boerenorganisaties moeten bij elkaar blijven. Het is vijf voor twaalf en het is zaak dat we een einde maken aan deze Haagse stikstofcrisis. Een oplossing met alle boerenkikkers in de kruiwagen, met de neuzen dezelfde kant op en met maar één belang: uw belang.

Het is belangrijk met de overheid aan tafel te blijven zitten, anders staan we zelf op het menu. Belangenbehartigers nemen al decennialang hun verantwoordelijkheid en hebben altijd met een puur boerenhart samengewerkt voor zo goed mogelijke afspraken met de overheid.

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat interne verdeeldheid altijd leidt tot mindere resultaten

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

En daarbij zeg ik niet dat alle afspraken succesvol waren. Er kunnen altijd zaken beter en daar blijven we voor knokken. Nu staan we samen op het fundament dat onze voorgangers hebben gelegd. En dit fundament is stevig en kan tegen een stootje.

Ook onze voorgangers werden met uitdagingen geconfronteerd en hebben gezamenlijk oplossingen gezocht én gevonden. Laat dit een voorbeeld voor ons zijn. Schouder aan schouder, sector naast sector, hand in hand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer