Wie neemt de regie in Nederland?

Wie in dit land neemt eindelijk de regie? Het is stuitend dat in Den Haag iedereen van alles mag roepen, maar dat niemand van de regering thuis geeft om ons uit deze enorme crisis te loodsen.

Wie+neemt+de+regie+in+Nederland%3F
© Maartje van Berkel

De onderlinge verdeeldheid wordt alleen maar groter, maar misschien was dat juist wel het plan van de fantasten. Het lijkt erop dat er twee realiteiten zijn. De realiteit van de fantasten, die achter hun bureau onrealistische plannen bedenken. Daarnaast heb je de realiteit van de realisten, die snappen hoe het er buiten echt aan toe gaat.

We hebben met z'n allen genoeg van de eerste groep: de fantasten. Dat geldt niet alleen voor boeren en tuinders. Iedereen is het zat.

Mensen in de zorg, leraren en de politie roepen zeer terecht om extra middelen en mankracht. Iedereen begrijpt dat hier de prioriteit zou moeten liggen, maar in Den Haag maken ze zich onder invloed van de fantasten liever druk over te veel stikstof op arme natuurgrond in nota bene het vruchtbaarste land van Europa.

Heel Europa lacht zich kapot met onze fantasten

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Of dit nog niet genoeg is, hebben de fantasten PFAS geïntroduceerd. Daardoor mogen er bijvoorbeeld geen bomen met kluit meer worden verplaatst. De hele bouw gaat op slot. Dit kost nu al miljarden euro's. Geld dat zinvoller besteed had kunnen worden aan zorg, onderwijs of veiligheid.

Heel Europa lacht zich kapot met onze fantasten. De veestapel halveren, stoppen met bouwen; de fantasten leggen ons steeds weer nieuwe regels op. Ze wijzen naar Europese regels. Blijkbaar gelden deze regels niet voor heel Europa, maar alleen voor eiland Nederland. We zien wat er met de stemming over Europa kan gebeuren op zo'n eiland…

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer