Zoveel+nonsens+over+agrarische+sector
Column
© Maartje van Berkel

Zoveel nonsens over agrarische sector

Het klinkt misschien hard, maar als ik deze week naar de televisie kijk of een opiniestuk in de krant lees, gaat het vaak over complete onzin. Hoeveel nonsens kan er over de agrarische sector worden gezegd? Of het nu gaat over dieraantallen, stikstof of soja. En het journaille laat het gewoon gebeuren. Stuitend!

Iedereen die op televisie verschijnt, is tegenwoordig blijkbaar specialist. Waarom LTO nooit wordt gevraagd, is mij een raadsel. Wij hebben immers echte specialisten die de feiten kennen. Daar zou het toch om moeten gaan, toch? Het is wel toevallig dat er vaak mensen aan tafel zitten die er nul verstand van hebben, maar elkaar op basis van emoties versterken in hun antiboerenverhaal.

Ik verbaas mij telkens dat deze kleine groep het podium krijgt, terwijl er toch echt een ander geluid hoorbaar is in dit land. De zwijgende meerderheid heeft blijkbaar geen stem. Jammer, want alleen met een paar roeptoeters die hun mening blijven doordrammen, gaan we er niet komen. Dat zorgt alleen maar voor meer desinformatie en nepnieuws.

Onze beste kant bekijken, is on-Nederlands. Toegeven dat de boeren en tuinders juist hier in dít land op het juiste spoor zitten, is vloeken in de kerk. Wordt het niet eens tijd dat we de media aanspreken op de eenzijdige berichtgeving en erop wijzen dat het glas toch echt halfvol is in plaats van halfleeg?

Toegeven dat de boeren en tuinders juist hier in dít land op het juiste spoor zitten, is vloeken in de kerk

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

We moeten meer investeren in een geregisseerd tegengeluid of beter gezegd: een eerlijk geluid, zodat mensen op basis van feiten een afweging kunnen maken en niet op basis van emoties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer