Eieren van mmmEggies voor voedselbank

Op Wereldeidag schenken de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, eieren aan lokale voedselbanken. Duizenden eieren vinden de komende week via voedselpakketten hun weg naar gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Eieren+van+mmmEggies+voor+voedselbank
© mmmEggies

De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei hebben pluimveehouders uit heel Nederland gevraagd om op 12 oktober - Wereldeidag - eieren te schenken aan de voedselbank. Ze willen hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen en bijdragen aan een gevarieerd voedselpakket.

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96 procent van de gemeenten voedselbanken actief. Landelijk zijn er 168 voedselbanken actief met in totaal 530 uitgiftepunten. Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd, terwijl eieren als gezonde en betaalbare voeding erg welkom noemen. De voedselbank is blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei.

De voedselbanken spreken van een unieke kans om de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei en het gezonde ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer