Eieren+van+mmmEggies+voor+voedselbank
Nieuws
© mmmEggies

Eieren van mmmEggies voor voedselbank

Op Wereldeidag schenken de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, eieren aan lokale voedselbanken. Duizenden eieren vinden de komende week via voedselpakketten hun weg naar gezinnen die onder de armoedegrens leven.

De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei hebben pluimveehouders uit heel Nederland gevraagd om op 12 oktober - Wereldeidag - eieren te schenken aan de voedselbank. Ze willen hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen en bijdragen aan een gevarieerd voedselpakket.

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96 procent van de gemeenten voedselbanken actief. Landelijk zijn er 168 voedselbanken actief met in totaal 530 uitgiftepunten. Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd, terwijl eieren als gezonde en betaalbare voeding erg welkom noemen. De voedselbank is blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei.

De voedselbanken spreken van een unieke kans om de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei en het gezonde ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer