Uitstel voor loonaangifte kleine ondernemers

Om kleine ondernemers te ondersteunen bij het tijdig en veilig doen van hun loonaangifte, geeft de Belastingdienst uitstel aan zo'n 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen.

Uitstel+voor+loonaangifte+kleine+ondernemers
© Twan Wiermans

Het uitstel geldt voor ondernemers die overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk en daarvoor het nieuwe inlogmiddel eHerkenning moeten aanschaffen. Dit betreft landelijk ongeveer 24.000 ondernemers, stelt de fiscus.

De rijksoverheid heeft eHerkenning ontwikkeld om de betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensuitwisseling tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsorganisaties te vergroten en is sinds 1 januari verplicht. In de praktijk blijken nog niet alle kleine ondernemers hier gebruik van te kunnen maken.

Uitbesteden

Het uitstel geldt ook voor ondernemers die voortaan bijvoorbeeld een fiscaal dienstverlener of marktsoftware inzetten om aangifte te doen. Het overgrote deel van de 2,2 miljoen ondernemers besteedt het doen van hun belastingzaken uit of gebruikt hiervoor administratiesoftware.

Dit geldt ook voor eenmanszaken. Zij kunnen blijven inloggen met DigiD, laat de fiscus weten. Het uitstel wordt door de Belastingdienst automatisch verleend. Ondernemers die dit aangaat, ontvangen hierover binnenkort een brief.

Vennootschapsbelasting

Voor de aangifte vennootschapsbelasting die uiterlijk 31 mei binnen moet zijn, geldt overigens de gebruikelijke werkwijze voor het aanvragen van uitstel van vijf maanden, laat de Belastingdienst weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer