Innovatieve slatelers verkassen naar Dinteloord

FromBoer, het vroegere BoerDenHoedt, moet in Ridderkerk plaatsmaken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Daarom verhuizen de slatelers naar Dinteloord.

Innovatieve+slatelers+verkassen+naar+Dinteloord
© FromBoer

Naar verwachting worden de kassen in het najaar van 2020 in gebruik genomen. Partners die de nieuwbouw helpen realiseren, kregen vrijdag een kijkje achter de schermen bij de telers, die op deze dag ook hun nieuwe bedrijfsnaam onthulden.

'In Dinteloord zijn we met open armen ontvangen', zegt Arjan Boer. 'Hier kunnen we uitbreiden naar 6 hectare', vult Leonard Boer aan. De kassen hebben een centrale energievoorziening. Dit zorgt voor continuïteit in energie. In de toekomst wordt hun energie nog duurzamer, doordat zij bijvoorbeeld restwarmte van andere bedrijven kunnen gebruiken.

Revolutionaire techniek

In opdracht van FromBoer bouwt Kubo een Ultra Clima kas. De kas is een combinatie van revolutionaire techniek en hoogstaande innovatie waarbij duurzaamheid vooropstaat. Het voegt alle eisen die van een moderne kas worden gevraagd samen. Een hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement.


FromBoer wil laten zien dat sla meer is dan een bijgerecht of een alternatief op een zomerse dag. In samenwerking met de foodblog van Little Miss Artichoke ontwikkelen zij verschillende recepten om de veelzijdigheid van sla in het zonnetje te zetten. Sla is namelijk net zo goed een hoofdgerecht, een gezonde snack of zelfs een dessert. Zo introduceerden zij in 2018 sla-ijs, ijs gemaakt met hun Lollo Bionda.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer