Verse+groenten+stuwen+aanbod+Jumbo
Nieuws
© Thierry Schut

Verse groenten stuwen aanbod Jumbo

De groei in het assortiment zit bij Jumbo vooral in de vers gesneden groenten en vers bereide kant-en-klaarmaaltijden. Dat blijkt uit omzetcijfers die de supermarkt-grootmacht naar buiten heeft gebracht.

Jumbo ziet de omzet dit jaar stijgen naar 8,4 miljard euro. Omgerekend gaat het om een stijging van iets meer dan 1 miljard euro, ofwel 14 procent. Het marktaandeel van Jumbo in het supermarktlandschap steeg hierdoor naar ruim 21 procent.

De groei in het assortiment komt met name uit de vers gesneden groenten en vers bereide kant-en-klaarmaaltijden. Producten die boeren in groten getale leveren aan Veghel.

Versplein

Het aanbod ‘vers’ groeit gestaag, vraag-gedreven door klanten die thuis steeds afwisselender willen koken. Jumbo speelt hier actief op in door recepten aan te bieden op de winkelvloer.

De tijd tussen vers kopen en consumeren wordt de laatste jaren eveneens steeds korter

De keten werkt al langere tijd met een ‘Food College’, waarin foodexperts en koks de handen ineen slaan. Hiermee probeert Jumbo klanten met vers te inspireren. Dat gaat de keten goed af, gezien het groeiende versplein.

Lees meer: 'Mensen weten niet wat boeren doen' (interview met Jumbo-ondernemer Monique Ravenstijn)


Ombouw

Consumenten gaan vaker dan vroeger naar de supermarkt, constateert Jumbo. Naast afwisselend koken willen klanten iets dat snel te consumeren is. De tijd tussen kopen en consumeren wordt de laatste jaren eveneens steeds korter.

De stijging van de Veghelse omzet is vooral te danken aan het ombouwen van overgenomen supermarkten en de opening van nieuwe winkels. Het winkelbestand groeide met 54 vestigingen naar 672 filialen.

Expantie

Dit jaar bouwde de keten 47 EMTÉ-winkels en vier ‘boeren’ Agrimarkten om. Daar komen nog vijf vestigingen van de in zwaar weer geraakte luxe foodketen Marqt en één van Ekoplaza bij.

Verder zijn twee nieuwe vestigingen van Jumbo Foodmarkt en twee Jumbo City's geopend. Ook komen er in 2020 zeventien Jumbo-locaties in binnenstedelijke gebieden bij. Ook in België groeit Jumbo gestaag verder met circa 15 winkels in 2020.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer