Gezondheidsdienst+voor+Dieren+mag+monitoren
Nieuws
© Huisman Media

Gezondheidsdienst voor Dieren mag monitoren

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is door landbouwminister Carola Schouten aangewezen als gemachtigde instantie. Dat houdt in dat de GD diergezondheidsmonitoring mag uitvoeren.

De GD voert die toezichtrol namens de overheid uit in het belang van de diergezondheidsmonitoring in Nederland. Het gaat om de volgende drie taken: monitoring op enzo?tische bovine leukose (runderleukose), blauwtong en de coördinatie van de pluimveemonitoring.

De Europese Official Controls Regulation werd op 14 december 2019 van kracht. 'Die nieuwe Europese regels beogen een integrale en uniforme manier van toezicht te creëren in de landbouw- en voedselketen. In deze Europese verordening is vastgelegd hoe overheden hun controles en andere officiële activiteiten moeten verrichten. Monitoring van dierziekten die Europees zijn gereguleerd, valt onder deze nieuwe wetgeving', licht de GD toe.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer