Jumbo+komt+met+eieren+zonder+eendagshaantjes
Nieuws
© respeggt

Jumbo komt met eieren zonder eendagshaantjes

Jumbo brengt eieren op de markt van kippen zonder broertjes. Tijdens het broedproces dat de leghennen moet voortbrengen, worden de eieren met haantjes uitgeselecteerd. Dat gebeurt volgens het Respeggt-principe.

Daarbij worden alle eieren in dag 9 van het broedproces getest op sexe. De eieren die hanen voortbrengen, worden vervolgens vernietigd. Hierdoor komen deze haantjes niet als kuiken uit het ei, waarna ze vaak worden afgemaakt. Bij Respeggt worden de eieren verwerkt tot veevoer.

Jumbo is de eerste Nederlandse supermarktketen die Respeggt eieren introduceert. De eieren - herkenbaar aan het Respeggt logo - zijn vanaf eind maart 2020 verkrijgbaar bij alle Jumbo supermarkten.

Hopen dat anderen volgen

Co'tje Admiraal, algemeen directeur van de Dierenbescherming is enthousiast dat deze innovatieve methodiek nu in de praktijk wordt toegepast. Wij juichen het dan ook toe dat Jumbo - in aanvulling op het Beter Leven keurmerk op alle eieren - deze oplossing beschikbaar maakt. We hopen dat andere retailers het voorbeeld volgen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer