Eerste+Belgische+Jumbo+prijst+Hollands+product+aan
Nieuws
© Jumbo

Eerste Belgische Jumbo prijst Hollands product aan

Met de opening van de eerste Jumbo supermarkt in België is een woensdag een droom van CEO Frits van Eerd in vervulling gegaan. Op termijn ziet Jumbo ruimte voor ruim honderd eigen winkels, waar veelal Nederlandse (vers)producten de schappen sieren.

‘Ons familiebedrijf heeft al veel mijlpalen beleefd, maar dit is wel een heel bijzondere’, sprak van Eerd woensdag bij de opening van de winkel in Pelt. ‘België en de Belgen hebben een speciale plek in ons hart.’

Consumenten uit Pelt en wijde omgeving kwamen in groten getale langs om de Nederlandse winkelformule te ontdekken en te ervaren.

Potentie

Voor Jumbo is de opening van haar eerste supermarkt buiten de eigen landsgrenzen een bijzondere mijlpaal. Vorig jaar maakt het Veghelse familiebedrijf bekend aan de slag te willen gaan bij onze zuiderburen.

'Volgend jaar komen er nog twaalf tot vijftien nieuwe vestigingen in Vlaanderen bij'

Op termijn ziet Jumbo potentieel voor ruim honderd eigen winkels in België. Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog twaalf tot vijftien nieuwe vestigingen in Vlaanderen bij.

Organisatie

Eerder dit jaar opende Jumbo in Brasschaat een eigen kantoor, van waaruit de Belgische organisatie verder wordt uitgebouwd.

‘We willen nu maar wat graag een speciale plek veroveren in de harten van onze Belgische klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met onze Jumbo formule voor elkaar gaan krijgen’, laat van Eerd weten.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer