Prijsmeting%3A+Jumbo+start+prijzenslag+in+Belgi%C3%AB
Nieuws
© Jumbo

Prijsmeting: Jumbo start prijzenslag in België

De eerste Belgische Jumbo-supermarkt is 17 procent goedkoper dan een Brabantse vestiging vlak over de Nederlandse grens. Volgens de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop start de keten hiermee een prijzenslag.

Test-Aankoop laadde in de twee winkels een winkelwagentje vol met vijftig artikelen. Het ging hierbij om internationale merken, huismerken en verse producten. In het Brabantse Budel moest daarvoor 145 euro worden afgerekend. In Pelt, waar onlangs de eerste Belgische Jumbo werd geopend, was dat 124 euro.

De prijspeilers noemen de uitslag 'veelbelovend'. 'Waar algemeen wordt aangenomen dat shoppen over de Nederlandse grens voordeliger uitvalt, blijkt het omgekeerde', meldt Test-Aankoop. Jumbo hanteert verschillende prijslijnen waarbij een supermarkt in een regio met veel concurrentie doorgaans goedkoper is. Met een Nederlandse Jumbo die hogere prijzen hanteert, zou het verschil met de Belgische vestiging volgens de consumentenorganisatie 5 procent bedragen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer