503+aanmeldingen+voor+warme+sanering
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

503 aanmeldingen voor warme sanering

In totaal 503 varkenshouders meldden zich tussen 25 november en 15 januari voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) die op 15 januari is gesloten. Dit is boven verwachting. Het ministerie van LNV had gerekend op zo'n 300 inschrijvingen.

De regeling is opgesteld om de geuroverlast in veedichte gebieden (Zuid- en Oost-Nederland) te verminderen en de leefomgeving te verbeteren. Varkenshouders van wie de aanvraag wordt gehonoreerd krijgen een vergoeding voor de varkensrechten en voor het waardeverlies van de stallen.


Als de aanmelder voldoet aan de gestelde voorwaarden wordt er op basis van de geuroverlast een selectie gemaakt: varkenshouderijen met de hoogste geurscore maken als eerste aanspraak op de subsidie. Het streven is om varkenshouders die zich hebben aangemeld binnen dertien weken uitsluitsel te geven over de toewijzing van de subsidie.

Het ministerie kan nog niet aangeven hoeveel aanvragen zijn gedaan vanuit het concentratiegebied Zuid en hoeveel er zijn gedaan vanuit concentratiegebied Oost.

Meer in Nieuwe Oogst van zaterdag 18 januari.

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer