Tönnies jaagt stalverduurzaming aan

Slachterij Tönnies wil de ontwikkeling van toekomstbestendige vleesvarkensstallen een boost geven. De Duitse slachterij schreef daarvoor een aanbesteding uit onder stallenbouwers.

T%C3%B6nnies+jaagt+stalverduurzaming+aan
© Nieuwe Oogst

Het Duitse slachtbedrijf Tönnies wil varkensbedrijven ondersteunen in het verduurzamen van de productie. Voor de ontwikkeling van gestandaardiseerde modelstallen, die voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van dierenwelzijn, schreef het bedrijf een aanbesteding uit.

Voor de realisatie van die stallen heeft Tönnies het plan om een bouwcoöperatie op te richten. 'Ook om duidelijk te maken dat het ons er niet om gaat geld er aan te verdienen', zegt Clemens Tönnies. In een reactie zegt hij verder dat er administratief en in de sfeer van procedures nog veel werk verzet moet worden voor goedkeuring van het project.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer