T%C3%B6nnies+jaagt+stalverduurzaming+aan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Tönnies jaagt stalverduurzaming aan

Slachterij Tönnies wil de ontwikkeling van toekomstbestendige vleesvarkensstallen een boost geven. De Duitse slachterij schreef daarvoor een aanbesteding uit onder stallenbouwers.

Het Duitse slachtbedrijf Tönnies wil varkensbedrijven ondersteunen in het verduurzamen van de productie. Voor de ontwikkeling van gestandaardiseerde modelstallen, die voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van dierenwelzijn, schreef het bedrijf een aanbesteding uit.

Voor de realisatie van die stallen heeft Tönnies het plan om een bouwcoöperatie op te richten. 'Ook om duidelijk te maken dat het ons er niet om gaat geld er aan te verdienen', zegt Clemens Tönnies. In een reactie zegt hij verder dat er administratief en in de sfeer van procedures nog veel werk verzet moet worden voor goedkeuring van het project.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer