LTO+ontvangt+dreigbrief+antiboeren
Nieuws
© John Claessens

LTO ontvangt dreigbrief antiboeren

LTO Nederland heeft onlangs, evenals een aantal andere boerenorganisaties, een anonieme dreigbrief ontvangen. De afzenders willen dat LTO stopt met actievoeren in het boerenbelang.

In de brief, die vlak voor Kerst werd afgeleverd, staan dreigementen aan het adres van LTO Nederland, maar ook aan dat van boeren en tuinders in het algemeen. Boerenorganisaties worden tevens beschuldigd van terroristische acties met trekkers. De briefschrijvers willen dat dit stopt.

Om onnodige onrust te voorkomen en om vervolgonderzoek niet te frustreren, geeft LTO Nederland gewoonlijk geen ruchtbaarheid aan dergelijke brieven, laat de boerenkoepel weten.

Openheid

'Zo melden we de ontvangst bij officiële instanties doorgaans in stilte. En mochten dreigingen meer concreet of specifiek zijn, dan informeren wij gericht onze leden, in samenwerking met politie en justitie', schrijft LTO in een reactie.

Mochten dreigingen meer concreet of specifiek zijn, dan informeren wij gericht onze leden, in samenwerking met politie en justitie

Standpunt LTO Nederland inzake bedreigingen tegen de boerenkoepel

Nu de inhoud van de recente dreigbrief echter ook door andere organisaties bekend is gemaakt, heeft LTO Nederland besloten openheid te geven over de ontvangst van deze specifieke dreigementen die gericht zijn tegen de gehele boerensector.


Boxtel

LTO stelt 'helaas' vaker brieven met alarmerende inhoud te ontvangen. 'Dreigementen melden wij in dat geval steeds bij onze contactpersonen van politie en justitie.'

Vorig jaar verhardde het boerendebat in Nederland als gevolg van de massale en illegale stalbezetting in Boxtel door dierenextremisten. Dit voorval werd scherp veroordeeld door de politiek, boerenorganisaties en veel burgers.

Protocol

Dierenextremisten zien 'Boxtel' echter als een belangrijk wapenfeit in eigen kring. Het protocol tussen LTO Nederland en de officiële instanties is naar aanleiding van de stalbezetting ook verder aangescherpt, duidt de boerenkoepel.

Vooralsnog is niet direct duidelijk wie er achter de recente dreigbrief zit(ten). De brief is ondertekend met vier afgekorte namen die extremistische netwerken zouden vertegenwoordigen.

Weer

 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 9°
  50 %
Meer weer