Hoogpathogene+vogelgriep+in+Polen
Nieuws
© vidiphoto

Hoogpathogene vogelgriep in Polen

In Polen is op een kalkoenenbedrijf hoogpathogene vogelgriep uitgebroken van het type H5N8. Dat meldt de wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE).

De ziekte is vastgesteld op bedrijf met 12.000 kalkoenen in Uscimow, in het oosten van Polen. Bij vijf dode dieren werd de ziekte vastgesteld. De autoriteiten in Polen hebben de gebruikelijke maatregelen getroffen, meldt Avined. Volgens berichtgeving van Poolse media bevinden zich in het gebied rond het kalkoenbedrijf nog drie andere pluimveebedrijven met in totaal 350.000 dieren.

In december vond in het Verenigd Koninkrijk een uitbraak van de laagpathogene vogelgriepvariant H5N3 plaats. Volgens de Britse regering zijn er daarna geen uitbraken meer geweest. Avined wijst erop dat deze uitbraken laten zien dat het belangrijk is om de juiste hygiënemaatregelen te blijven treffen. Het risico op insleep of versleping van vogelgriep is aanwezig.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer