Frankrijk schiet meer dan 1.000 zwijnen langs grens

Frankrijk heeft in 2019 meer dan 1.000 wilde zwijnen afgeschoten langs de grens met België ter bescherming tegen de Afrikaanse Varkenspest. Dat laat het l’Office national de la chasse et de la faune sauvage (ONCFS), het nationaal jachtbureau van Frankrijk, weten.

Frankrijk+schiet+meer+dan+1%2E000+zwijnen+langs+grens
© Twan Wiermans

Nadat in september 2018 de Afrikaanse Varkenspest werd geconstateerd bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg, heeft Frankrijk de jacht op wilde zwijnen geïntensiveerd en daar ook extra middelen voor vrijgemaakt. Tot nu toe zijn er in de Belgische regio, vlakbij de grens, 830 zwijnen positief getest op de Afrikaanse Varkenspest. In Frankrijk is tot nu toe nog geeneen zwijn positief getest.


Grensgebied

Volgens het ONCFS is in het grensgebied met België de kans op een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest het grootst. Het gaat om de departementen Ardennes, Meuse en Meurthe-et-Moselle. Daar loopt dan ook een speciaal programma om wilde zwijnen te bejagen. Het gaat om een gebied van bijna 300 vierkante kilometer. Er worden bij de jacht extra middelen ingezet, zoals nachtkijkers, vangnetten met gaas en vangkooien. Daarnaast zijn er drie gespecialiseerde medewerkers aangetrokken door het ONCFS om de zwijnen te bejagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer