In+2020+extra+inzet+NVWA+op+mestcontroles
Nieuws
© nieuwe oogst

In 2020 extra inzet NVWA op mestcontroles

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat in 2020 extra capaciteit inzetten voor het toezicht op mestcontroles en productveiligheid. Ook zet de NVWA extra mensen in om meldingen op het gebied van voedselveiligheid sneller op te kunnen pakken.

Daarnaast is er extra capaciteit voor werkzaamheden in verband met de nieuwe Europese controleverordening en de nieuwe plantgezondheidsverordening. Dat staat in het jaarplan NVWA 2020.

Brexit

Nederland en het Verenigd Koninkrijk doen veel zaken met elkaar. Daarom zullen de werkzaamheden voor de NVWA bij een mogelijke harde brexit sterk toenemen. Alleen al voor de keuring van producten van dierlijke oorsprong wordt in het geval van een harde brexit een toename van ongeveer 30 procent van het aantal controles verwacht.

De NVWA heeft de afgelopen jaren voorbereidingen getroffen voor een eventuele harde brexit, onder andere door het aannemen van ongeveer honderd dierenartsen. Zie voor meer informatie het Jaarplan 2020 op de website van de NVWA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
Meer weer