Ctgb laat zes nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week zes nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten.

Ctgb+laat+zes+nieuwe+middelen+toe
© Han Reindsen

LilyPlus is een groeiregulator die is toegelaten voor een indoor dompelbehandeling van leliebollen voor de bloementeelt. De behandelde bollen worden zowel in de kas als op het veld uitgeplant. Proliant is een groeiregulator die is toegelaten voor een gewasbehandeling in snijmais, korrelmais, corn cob mix en maiskolvensilage.

Orocide Plus is toegelaten als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van tomaat en paprika. Het middel is als kleine toepassing toelaatbaar in de bedekte teelten van vruchtgroenten van Cucurbitaceae, snijbloemen, snijgroen en trekheesters.

Onkruidbestrijding

Flame Duo is een onkruidbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst en zomergerst. Ook Clap Forte is een onkruidbestrijdingsmiddel. He middel is toegelaten in de teelt van koolzaad. Input is een schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst en zomerrogge.

De toelating van het schimmelbestrijdingsmiddel Captosan 500 SC wordt uitgebreid in de grondgebonden bedekte bolbloemen van lelie. Het middel Rudis mag nu ook gebruikt worden als grondbehandeling tegen witrot voor zaaien in de onbedekte teelt van uien, knoflook en sjalotten.

Ingetrokken toelatingen

Van de middelen DuPont Treoris, Abringo, Allure vloeibaar, Danadim Progress en Nomolt is de toelating ingetrokken. Voor deze middelen zijn uiterste data voor afleveren en gebruik vastgesteld. Deze zijn te vinden op de website van het Ctgb.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer