Ctgb+laat+in+bieten+middel+tegen+schimmels+toe
Nieuws
© IRS

Ctgb laat in bieten middel tegen schimmels toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week besloten tot de toelating van het middel Bicanta. Het schimmelbestrijdingsmiddel is toegelaten in de teelt van bieten.

Bicanta is een product van Syngenta met een breed werkingsspectrum. De combinatie van twee actieve ingrediënten zorgt ervoor dat alle relevante bladziekten worden bestreden.

De toelating voor de schimmelbestrijdingsmiddelen Prolectus, T34 Biocontrol en Sonata is door het Ctgb uitgebreid. Bij Prolectus is de toelating uitgebreid in de teelt van bloemisterijgewassen, potplanten, snijbloemen, bloembollen en bloemknollen met uitzondering van tulp en lelie.

Schimmelbestrijding

T34 Biocontrol is een schimmelbestrijdingsmiddel waarvan de toelating uitgebreid voor de bedekte teelt van kleinfruit, bladgroenten, bonen met en zonder peul, vruchtgroenten van cucurbitaceae, koolgewassen, radijsachtingen, stengelgroenten, kruidenteelt vers en gedroogd. Daarnaast ook in bloembol- en bloemknolgewassen, potplanten, snijbloemen, trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, veredelingsteelt en zaadproductie.

Sonata is ook een schimmelbestrijdingsmiddel. Het Ctgb heeft de toelating uitgebreid in de teelt van witlof, aardbei, aalbes, duif, braam, framboos, andijvie, veldsla, courgette, pompoenachtigen, peterselie en de onbedekte teelt van veredeling en bloemenzaadteelt, groentenzaadteelt en zaadteelt van kruiden. Daarnaast ook in bieten, peulvruchten, oliehoudende zaden, vezelgewassen, groenbemestersgewassen, voedergewassen en witlof, cichorei, boekweit, meekrap, quinoa, wede, wouw, sorghum, teff en gierst.

Voor Rizolex 10 DS is de toelating met ingang van 1 december 2019 ingetrokken. Telers mogen het middel vanaf die datum niet meer gebruiken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer